Idromeno, lapsat qe mbillen

Nga kategoria e Lapsave dhe Ekologjikes rikthejme Idromenon, Lapsat qe mbillen ne nje menyre komplet ndryshe per te apasionuarit e te vizatuarit dhe natyres. Frymezuar nga firma Daneze Sprout menduam ta kemi dhe ne produktin tone me personazhin tone per Shqiptaret.

Nese ke ardhur ketu nga QR Kodi atehere je interesuar SI TI MBJELLESH?
Poshte po ju sjellim disa info te shkurtra rreth farave por qe keshilla jone ngelet SEARCH GOOGLE.

Spec Djegs
Farat duhet t’i mbillni në vazo të vogla të mbushura me komposto dheu me pleh organik dhe pleh të kulluar mirë. Vazot vendosini në një vend të ndriçuar mirë, siç është parmaku i dritares. Temperaturat e larta përshpejtojnë çeljen e filizave. Temperatura ideale e dheut duhet të jetë 21 gradë celcius ose më shumë. Për të siguruar këtë, mund ta vendosni vazon nën një shtresë me ngrohje elektrike, por nëse i mbillni në pranverë nuk do të keni probleme të tilla. Pasi të ketë kaluar rreziku i ngricave, nxirrini vazot një herë në ditë për një javë në ballkon që filizat të forcohen. Ata do të jenë gati për t’u zhvendosur në një hapësirë tjetër dhe nuk do të përjetojnë shokun e të ndërruarit ambient.

Levanter
Zgjidhni një vend të ndriçuar mirë. Lavanda lulëzon në vende të ndriçuara nga dielli (te pakten 8 ore ne dite diell) Thatësia është armiku i lavandës, ndaj pasi të keni zgjedhur vendndodhjen e duhur, sigurohuni që toka është e kulluar mirë. Në fund të vazos vendosni dy grushta me gurë të vegjël, pleh të pasuruar dhe copa të grira hollë të limonit jeshil. Përzijini mirë së bashku dhe mbulojeni masën e krijuar me një shtresë të hollë dheu. Ujiteni lavandën në vazon fillestare përpara mbjelljes.

Kamomil
Farat duhen mbjellë 6-8 javë përpara ngricës së fundit të pritshme. Mbusheni vazon me dhe’ të lehtë dhe futini farat 6 milimetra nën të. Vazoja duhet ujitur rregullisht por nuk duhet tepruar. Temperatura e dheut duhet të jetë e ngrohtë. Filizat pritet të dalin pas 14-21 ditësh. 4 javë më vonë në vazo duhet të hidhni tretësira fertilizuese ushqyese për t’u dhënë filizave më shumë fuqi. Mbrojini vazot nga nxehtësia dhe era por nxirrini rregullisht në ballkon. Kur filizat të jenë të fortë, transferojini ato në vazo më të mëdha dhe mbajini në ajër të pastër dhe në vend të ndriçuar mirë nga dielli. Kamomili ka nevojë për pak përkujdesje.

Mente
Farat e mentes kanë nevojë për një temperaturë prej 20-25 ° C për mbirjes. Në këtë mënyrë, fidanë shfaqen në 2-3 javë. Importantshtë e rëndësishme të mbani tokën me lagështi, për të cilën duhet spërkatur dhe ajrosur në mënyrë periodike, në mënyrë që farat të mos kalbet ose të kalbet. Kur dy gjethe të vërteta janë formuar në fidanë, bima mund zhytenmbjellja e nenexhikut në enë ose kontejnerë të caktuar posaçërisht. Periudha e Keshilluar Pranvere.

Luleshtrydhe
Zgjidhni një vend ku nuk ka shkurre dhe që ndriçohet nga dielli për të paktën 8 deri në 10 orë në ditë. Zona e rrënjës së të gjithë kultivarëve të luleshtrydheve kanë nevojë për vaditje të mjaftueshme çdo ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TFORTIT